Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Австрия е приоритетен икономически партньор и водещ инвеститор в България

Румен Радев: Австрия е приоритетен икономически партньор и водещ инвеститор в България

Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 посланика на Република Австрия у нас Роланд Хаузер с орден „Стара планина“ първа степен. Високото държавно отличие се връчва за изключително големите заслуги на дипломата за укрепването и развитието на двустранните отношения между България и Австрия.

„По време на мандата на посланик Хаузер бяха положени големи усилия за привличането на вниманието на деловите и финансовите среди към България. Австрия е наш приоритетен икономически партньор и водещ инвеститор в страната ни“, каза Румен Радев, като допълни, че отличните отношения между двете страни са резултат на последователни усилия и на приноса на поколения дипломати, на бизнеса, на академичните и културните среди и гражданите.

От своя страна Роланд Хаузер заяви, че за него е огромна чест да получи най-високото държавно отличие и посочи, че теми като миграцията, защитата на външните граници на ЕС, европейската перспектива за Западните Балкани се разглеждат от двете страни по много сходен начин. „Австрия и България избраха почти едни и същи приоритети за своите председателства на Съвета на ЕС“, посочи посланик Хаузер.

Пред гостите на церемонията австрийският дипломат отбеляза, че със съпругата си са обиколили България по време на своя мандат и е възхитен от историята и културните традиции на страната ни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.