Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ще въведем антикорупционно обучение в детските градини - с песнички, игри

Ще въведем антикорупционно обучение в детските градини - с песнички, игриснимка: dnevnik.bg

"С кмета на Перник проведохме и разговори за пилотно въвеждане на антикорупционно образование в детските градини – вероятно чрез песнички, игри и подобни похвати."

Това каза председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев пред парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, където беше изслушан за пръв път от създаването на новата комисия.

Съвместно с просветното министерство се работело вече и по идея за антикорупционно обучение, което да бъде въведено след VIII клас в българските училища. "Проведохме среща с министъра на образованието по тази идея, а за 10 октомври е организирана кръгла маса на високо ниво, където ще поканим лектори и от България, и от чужбина с опит в антикорупционно образование", съобщи Пламен Георгиев. Предстояло изготвяне на учебни помагала.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ от началото на годината е отнела имущество за 10 млн. 740 хил. лв., като е спечелила в съда 19 дела. Заведените искове за обезпечения през този период са за 262 млн. лв.
Сравнението с 2017 обаче не е в полза на текущата година: за същия период на миналата година - от януари до август, отнетото имущество през съда е за 19 млн. лв. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.