Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът: Мога само да се извиня заради думите на Симеонов

Премиерът: Мога само да се извиня заради думите на Симеонов

Премиерът Бойко Борисов коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов, което днес разгневи майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива”.

„Това, което Симеонов е казал, мога само да се извиня. Аз да се извиня от името на правителството, защото такъв език е първо недопустим, второ не е правилен. Нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от Симеонов. Не може на гърба на тези хора да се гради политика. Мога само да се извиня заради думите на Симеонов", заяви Борисов от Брюксел, където в момента се провежда срещата на върха Азия - Европа (ACEM).

Премиерът подчерта, че неговият ангажимент към майките, а именно законодателните промени за хората с увреждания, е спазен и другия петък ще бъдат гласувани.

„Когато дойдоха с проблем (майките – бел. ред.), се отнесох с цялото си уважение и внимание, изпратих двама министри с омбудсмана и накрая постигнахме решение със 150 млн. да се увеличат средствата”, каза още премиерът.

По-рано в информационното пространство се разпространи изказване на вицепремиера Валери Симеонов, направено в ефира на телевизия „Скат”. В него той определи майките от палатковите лагери като „кресливи” и ги обвини, че спекулират с децата си и манипулират обществото, а Законът за хората с увреждания е опит да им се угоди. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.