Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кристиан Вигенин е определен за Специален координатор на мисията на ОССЕ за президентските избори в Грузия

Кристиан ВигенинКристиан Вигенин

Членове на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) пристигат тази седмица в Тбилиси за финална подготовка на мисията за наблюдение на президентските избори в Грузия на 28 октомври 2018 г.

Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ Кристиан Вигенин беше определен от действащия председател на асамблеята - външния министър на Италия Енцо Миланези - да бъде Специален координатор, който ще води краткосрочната мисия на организацията за наблюдение на изборите и ще представи предварителните резултати от нея на пресконференция на 29 октомври 2018 г. в Тбилиси.

„Тези избори са важни както за самите грузинци, така и за международната общност и ще бъдат пореден тест за зрелостта на грузинската демокрация”, заяви Кристиан Вигенин. „Като наблюдатели, ние ще следим критично изборния процес, оценявайки неговата съвместимост с ангажиментите, поети от всички страни от ОССЕ по отношение на провеждането на избори и ще предоставим честна и балансирана оценка, основаваща се на възможно най-широка информация”, подчерта той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.