Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Постоянен патрул на паметника на Съветската армия

Постоянен патрул на паметника на Съветската армияснимка: informo.bg

Постоянен патрул ще следи за посегателства над паметника на Съветската армия в София, както и за бързото разкриване на евентуални извършители. При необходимост ще бъде назначаван и пеши патрул с цел осигуряване на засилено полицейско присъствие. Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Младен Маринов на въпрос от депутатите от БСП Христо Проданов и Георги Свиленски относно поредното оскверняване на паметника на Съветската армия в столицата. Последните случаи са от 8 септември и 7 октомври тази година.

Служителите, изпълняващи патрулно-постовата дейност, ще наблюдават и проверяват лица от рискови групи и със съмнително поведение в близост до обекта. Полицейските наряди ще следят за лица с нетипично поведение и реакции.

Полицейските и младши полицейски инспектори, обслужващи територията, в която попада паметникът на Съветската армия, ще извършват периодични обходи.

Предприети са допълнителни мерки, като наличните камери от изградените системи за видеонаблюдение на СДВР и Столична община са включени в зоните са денонощно наблюдение. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники