Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Радев: България и Словения споделят обща отговорност за стабилността на нашия регион

Президентът Радев: България и Словения споделят обща отговорност за стабилността на нашия регион

„България и Словения са разположени от двете страни на Западните Балкани и е важно да даваме личен пример и да допринасяме за стабилността и сигурността на региона“. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес с вицепремиера и министър на външните работи на Република Словения Миро Церар, която се състоя на „Дондуков“ 2.

Президентът Радев и словенският гост бяха единодушни, че отношенията между двете страни са отлични в резултат от съществуващия ползотворен политически диалог на всички нива, който е отлична основа за развитие на отношенията и във всички останали области – инвестиции, икономика, култура, туризъм.

„Откритата по-рано през годината директна авиолиния между Любляна и София, дава нов тласък в туризма, но е и съществена предпоставка за развитието на нашите икономически отношения, за пряката връзка между гражданите“, заяви Румен Радев. От своя страна Миро Церар заяви, че България е сред малкото страни в Европа, които предлагат толкова богати история, култура и археологически открития.

Българският държавен глава посочи, че търговският стокообмен между държавите е добър, но все още има неизползвани възможности за неговото последващо увеличение. „Потенциалът за задълбочаване на икономическото и инвестиционното сътрудничество между България и Словения трябва да бъде развиван много по-активно“, беше и позицията на Миро Церар.

По време на срещата бяха разменени мнения и по отношение на дебата за бъдещето на Европа, европейската перспектива пред страните от Западните Балкани, политиката на ЕС към миграцията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.