Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов пред bTV: Надявам се протестите да престанат, като паднат цените на горивата

Бойко Борисовснимка: btvnovinite.bgБойко Борисов

Надявам се протестите да престанат, след като цените на горивата падат. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV премиерът Бойко Борисов.

"В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар. Полагаме огромни усилия да намаляваме цените на горивата, но те не зависят от нас, зависят от пазара", изтъкна той.

По думите му цените в момента падат и ще продължат да падат, но не заради протестите, а заради това, че цената на петрола пада.

Премиерът призна, че оставката на вицепремиера Валери Симеонов в момента не се обсъжда. „Кабинетът се крепи на всеки един от нас”, подчерта Борисов на въпрос дали правителството се крепи на Симеонов.

Министър-председателят съжалява, че едно непремерено и обидно изказване на Валери Симеонов е върнало на улицата майките на деца с увреждания. "Действително ми е и мъчно, и ме е яд, защото положихме огромни усилия, толкова срещи се проведоха, Извиних се няколко пъти и от негово име", отбеляза Борисов.

Запитан дали той е накарал Симеонов да се извини, Борисов отговори, че на коалиционния съвет всички са преценили, че вицепремиерът трябва да се извини.

Според него Валери Симеонов е бил искрен в извинението си. "И той има човек с увреждане в семейството и знам колко тежко и колко трудно го понася. Пак съжалявам и пак се извинявам", посочи още Борисов. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.