Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Обсъждат изтребителите Ф-16 влиза в две комисии в парламента

Обсъждат изтребителите Ф-16 влиза в две комисии в парламентаснимка: bgnes.com

Комисията по отбрана и бюджетната комисия ще обсъдят предложението на кабинета за започване на преговори със САЩ за придобиване на изтребители Ф-16.

Заради част от документите, които са секретни, дебатите и в двете комисии ще бъдат закрити. Очаква се членовете им да подкрепят решението, за да може до края на седмицата то да бъде прието и от парламента.

След като стана ясна препоръката за разговори с американската страна, беше обяснено, че парламентът трябва да определи различен от записания срок за доставка - по дълъг от две години. Въпросът със сумата и схемата на плащане също ще се изяснява. Като в коментари беше намекнато, че промяната се прави заради това, че американската оферта надвишава параметрите от 1,8 милиарда лева.

Заради това от БСП казаха, че няма да подкрепят предложението. А Красимир Каракачанов обясни, че е разговарял с „Атака" и НФСБ за подкрепа. Преди Нова година обаче Валери Симеонов поиска спиране на процедурата и обявяване на нова. От „Атака" изразиха мнението, че 8 изтребителя няма да повишат боеспособността на българската армия толкова, колкото ако парите бъдат дадени за оборудването и въоръжаването на старите. От „Воля" също каза, че не биха подкрепил сделката. От ДПС обявиха, че решението ще е в посока засилване на евроатлантизма. / КРОСС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.