Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланик Анатолий Макаров: Цветанов няма никакви основания да говори за намеса на Русия в евроизборите

Посланик Анатолий Макаров: Цветанов няма никакви основания да говори за намеса на Русия в евроизборите

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов няма никакви основания да говори за намеса на Русия в предстоящите евроизбори в България. Това е право на вашия народ да определи и да изпрати тези, които да го представляват в ЕП. Това каза във Варна посланикът на Русия Анатолий Макаров по повод на думите на Цветанов за хибридна война, която Русия водела в последните 3-4 години у нас.

Във връзка с протеста срещу президента Румен Радев и че Русия е повлияла за позицията му по отношение на Венецуела Макаров каза: „Президентът Румен Радев е напълно самостоятелен политик, който сам си взема решенията и носи отговорност за тях“. Дипломатът посочи, че отдавна не се е виждал с държавния глава. Той припомни, че позицията на Русия е, че във Венецуела има опит за преврат, но в страната трябва сами да си оправят проблемите

Трябва да има условия и подготовка за визита на президента Путин в България, и аз бих искал да дойде, каза в отговор на въпрос на Труд“ руският посланик. Той подчерта, че се изисква много сериозна подготовка за такова посещение, при което да се обсъдят двустранни проекти, а такива документи все още няма.

Дипломатът не скри голямото си учудване, че сега – след 4 години, се повдига въпрос за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев във връзка със случая „Скрипал“. Непонятно ми е да се прави това, точно когато се оправят отношенията, винаги се намира нещо, което да ги върне към изходните им позиции, каза Макаров и припомни, че в България е от две години насам. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники