Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цветанов: Страната ни не е подготвена за хибридни атаки

Цветанов: Страната ни не е подготвена за хибридни атакиснимка: nova.bg

"Страната ни не е подготвена за хибридните атаки, които са част от ежедневната игра на някои държави извън ЕС". Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на конференция на тема "Киберсигурността в ЕС: Начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи", която се провежда в София. Той допълни, че Русия е държавата, която най-често се споменава като такава, която би могла да се намеси в процеса за избор на Европейски парламент. Цветанов каза още, че към настоящия момент страната ни не е разработила механизъм за противодействие на фалшивите новини и информационното облъчване, съобщава БТА.

Председателят на Фондация "Ханс Зайдел" за България Ролан Фройденщайн заяви, че най-големите заплахи в сферата на киберсигурността идват от Русия. И отбеляза, че е необходим по-силен отговор от страна на западното общество в борбата с дезинформацията и киберпрестъпленията.

Еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел пък заяви, че 61% от европейските граждани се страхуват от кибератаки по време на предстоящите евроизбори. Повече от 30 държави са източници на кибератаки, каза Габриел и допълни, че в Европа липсват 300 000 киберексперти.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники