Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Медиите на Министерството на отбраната ще се борят с хибридни атаки

Медиите на Министерството на отбраната ще се борят с хибридни атакиснимка: dnevnik.bg

Медиите на Министерството на отбраната (МО) ще се борят с хибридните атаки. Това е заложено в проект за промените на Устройствения правилник на ведомството, обявен за обществено обсъждане в петък. Новите функции са възложени на Информационния център на Министерството на отбраната.

По дефиниция "центърът осъществява информационната политика на МО чрез използване възможностите на военните аудио-визуални, печатни и електронни средства за масова комуникация: Военен телевизионен канал, вестник "Българска армия" и информационен сайт www.armymedia.bg." В проекта за промени е записано, че съвместно с други структури от Министерството на отбраната и Българската армия, центърът участва в разработването на мерки за противодействие на хибридни атаки.

"Традиционно хибридната война се свежда до информационна война. В тази връзка, изпълнявайки основните си функции Информационният център на МО и неговите военни, електронни и печатни медии, съвместно с други структури, следва да участват в процеса на идентифициране и локализиране на източниците на хибридни атаки. Те се включват и в процеса на противодействие главно чрез разпространение на насрещна обективна информация, генерирана от авторитетни източници, които са в състояние да дезавуират хибридните атаки", пише в проекта. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.