Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланикът на САЩ Ерик Рубин: Оптимисти сме, че България ще има F-16

Посланикът на САЩ Ерик Рубин: Оптимисти сме, че България ще има F-16

"Решението за закупуване на боен изтребител F-16 ще вземе България, но ние сме оптимисти. Таим огромна надежда в това отношение. Причината този самолет все още да не е произведен е, че е съвсем нов модел и в момента се създава поточната линия". Това каза при посещението си във Варна посланикът на САЩ Ерик Рубин и допълни, че двете държави си партнират и сътрудничат във военното дело още от 90-те години на миналия век. "В това нестабилно и трудно време ние сме още по-близки партньори с България, както и с някои други страни-членки на НАТО", обясни Ерик Рубин.

Дипломатът бе в морската столица, за да открие напълно реновираната площадка за деца със специални образователни потребности в детска градина "Бриз". Посолството на САЩ в България е инвестирало 205 000 долара в изграждането на две детски площадки за деца със специални образователни потребности в две детски градини във Варна – “Бриз и “Ален мак”. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники