Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев: Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа

Президентът Румен Радев: Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европаснимка: btvnovinite.bg

Най-голямото постижение на Европа, това е Европейският съюз, а най-голямото постижение на Европейския съюз, това е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Това заяви пред журналисти президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев след церемонията тържественото полагане венци пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, нямаше как да стане без победата над хитлерофашизма. За това сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на тези милиони жертви дадени в борбата с нацизма и да не забравяме приноса на България. Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем момента и на живите в момента български ветерани“, посочи президентът Радев, като подчерта, че те продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството. / Фокус

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.