Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка

Румен ПорожановРумен Порожанов

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.

В мотивите за решението си Порожанов посочил, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството, се отбелязва в съобщението. Оставката е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Оставката на Порожанов идва след проверка на прокуратурата за злоупотреби с евросредства в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) от времето, когато той беше негов ръководител.

Миналата седмица стана известно от публикация на вестник "Сега" и че имуществената декларация на земеделския министър е публикувана в непълен вариант от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Оставката на земеделския министър Румен Порожанов дойде, след като поисках да бъде освободена зам.--шефката на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова преди 2 седмици, а се оказа, че тя още е на поста си. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че няма да търпи някой да пази свои хора.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.