Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Поптодорова: САЩ ни предлага възможност за интеграция, а Русия - само зависимост

Елена Поптодороваснимка: tvevropa.comЕлена Поптодорова

''България не получава зависимост, еднозначна и едностранна, от тези осем самолета. България получава възможности за интегриране в отбранителната индустрия на НАТО и същевременно индустриални възможности тук на място. В този случай имаме отваряне и възможности. В енергетиката... - там зависимостта е такава, че няма как да бъде разбита, да бъде разводнена''. Това каза в ефира на ТВ+ бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова. Коментарът и бе по повод сделката между България и САЩ за самолетите F-16.

''Спомням си ''картината'' от изявленията пред медиите на двамата премиери Медведев и Борисов, когато Борисов публично успокои премиера Медведев, че едни осем самолета, няма страшно, не се плашете от тези осем самолета. Това в крайна сметка е вярно, защото само си представете степента на зависимост'', посочи още Поптодорова.

''Докато няма реална диверсификация на пазара на енергийни източници, България остава навеки монополно зависима само от една държава. Не може в никакъв случай да се сравни, дори и цяла ескадрила след време, което се надяваме да стане. Това е само засилване на собствения капацитет постепенно'', изтъкна бившият ни посланик в САЩ. / faktor.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники