Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Захариева и посланикът на Русия обсъдиха сътрудничеството в търговията и туризма

Министър Захариева и посланикът на Русия обсъдиха сътрудничеството в търговията и туризма

Сътрудничеството в областта на търговията и туризма са обсъдили на среща вчера вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, съобщават от външното ни министерство.

На срещата първият ни дипломат е изразил надежда, че по време на визитата ѝ в Москва двете страни ще подпишат новата петгодишна междуправителствена Програма за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката, която е в процес на съгласуване от руска страна.

Захариева и Макаров са обсъдили и предстоящото през септември заседание на Междуправителствената комисия за търговско и икономическо сътрудничество.

За миналата година страната ни е била посетена от над половин милион руски туристи, което поставя Русия на шесто място, припомнят от Министерството на външните работи.

На 7 юли България и Русия отбелязват 140 години от установяване на дипломатически отношения. По този повод в София утре предстои презентация на албум и изложба за 140 години на руско-българските дипломатически отношения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники