Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Военновъздушните сили участват в ежегодната летателна тренировка „Blue Bridge”

Военновъздушните сили участват в ежегодната летателна тренировка „Blue Bridge”

Изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево участват в съвместно учение „Blue Bridge 2019” с участие на сили и средства от Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, ВВС на Румъния и ВВС на Канада. Полетите се провеждат във въздушното пространство на България и Румъния. Основни летища за излитане и кацане са Граф Игнатиево и Михаил Когалничану.

Учебните цели на съвместното българо-румънско-канадско учение „Blue Bridge 2019” са постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост между ВВС на страните за съвместни действия при провеждането на презгранични операции, контрол на въздухоплаването, управлението и радиолокационното осигуряване на бойното използване на формированията при охрана и отбрана на въздушното пространство на Република България.
Летателната тренировка се провежда ежегодно от 2012 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.