Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Провежда се 75-то издание на най-голямото индустриално изложение в България

Провежда се 75-то издание на най-голямото индустриално изложение в България

До 28 септември в град Пловдив се провежда 75-то издание на Международния технически панаир. Участват близо 600 фирми от 34 държави. Панаирът е най-старото индустриално изложение в България, а някои го определят и като най-значимата технологична среща на Балканите. По традиция на него се показват последни постижения на технологиите, продукти и услуги в сферата на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, водния сектор, химическата промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

Тази година специализираните изложения са пет – машиностроене, строителна техника, автомобили, транспорт и оборудване, информационни и дигитални технологии и енергетика и екология. Изложителите, които през 2019 г. се представят за първи път на панаира са 39%, а миналата година бяха 35%. Според организаторите този ръст говори не само за нарастващ интерес към събитието, но и за появата на нови сегменти в индустрията. За златни медали на панаира, които са най-високото пазарно отличие в българската индустрия, през 2019-та се състезават 35 върхови разработки.

Миналата година страна партньор на панаира беше Индия, а тази година е Руската федерация. Руска е и една от сензациите на форума − рисуваща машина, чиито творби според създателите й от Санктпетербургския електротехнически университет не се отличават от тези, правени от хора. Засега картините са само в сиво, но вече е разработен способ за използване на всички цветове. С помощта на изкуствен интелект ще се получават уникални изображения, каквито са класическите произведения на изкуството. На 24 септември между 19 и 19.20 часа, за първи път на това изложение ще бъде осъществена и връзка с Международната космическа станция.

75-то издание на Международния технически панаир в град Пловдив се провежда в една успешна за България година. Както изтъкната при откриването му премиерът Бойко Борисов, през 2019-та всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на България и тя уверено върви към влизане във валутния механизъм ЕРМ 2, наричан още „чакалня на еврозоната“. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.