Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задълбочаването на двустранните отношения между България и Казахстан обсъдиха президентите Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев

Задълбочаването на двустранните отношения между България и Казахстан обсъдиха президентите Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев

Задълбочаването на двустранните отношения между България и Казахстан и подобряването на свързаността между Черноморския и Каспийския регион обсъдиха днес президентите на двете държави Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев. Двамата се срещнаха в Ню Йорк в рамките на 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

Приятелските отношения между двете държави и стратегическото им географско положение са отлична основа за задълбочаване на икономическите и търговските контакти, беше общата позиция на президентите Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев. Знак за интереса на Казахстан към нова динамика в търговските връзки и задълбочаване на диалога с България е и повишаването на ранга на дипломатическата мисия на Казахстан у нас и решението да бъде акредитиран извънреден и пълномощен посланик.

Възможностите за засилването на образователния и научен обмен, също бяха обсъдени по време на срещата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.