Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е предплатила изтребителите F-16, за да направи сделката необратима

България е предплатила изтребителите F-16, за да направи сделката необратимаснимка: dnevnik.bg

България е предплатила американските изтребители F-16, за да направи сделката необратима. Целта е да не може "да се събори" договорката след подли атаки срещу управляващите и обвинения в лобизъм. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с представители на Американската търговска камара.

"При тази яростна, подла съпротива в страната да говориш за национална и геостратегическа сигурност в размирен район... никога не е допуснато нещо, което да прилича на лобизъм", каза Борисов. "Беше трудно, беше подло, но с Горанов и Каракачанов го направихме необратимо", подчерта той.

"Ние закупихме най-доброто в света, не се изкушихме да дадем по-малко пари за израелски F-16 или португалски самолети. Можеше да ги дадем за пенсии и заплати, но нашите сили заслужават най-доброто. Беше подло, защото ни обвиниха в лобизъм за сделка между българското и американско правителство. Имал съм среща с Тръмп, с Помпео и винаги на първо място е била сигурността на България, никога не е ставало нещо, което дори да прилича на лобизъм и корупция”, увери Борисов.  / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники