Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Русия: Ще вземем ответни мерки след изгонването на дипломат от България

Русия: Ще вземем ответни мерки след изгонването на дипломат от Българияснимка: rossaprimavera.ru

Русия ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на руски дипломат от България. Това заяви пред журналисти днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, цитиран от ТАСС.

"Разбира се ние ще разгледаме ответни мерки, както е прието в дипломатическата практика", каза той.

В петък в МВнР бе проведена среща с посланика на Руската федерация относно руски дипломат, акредитиран в България, за действията на когото са били сезирани от Прокуратурата на Република България и от ДАНС. От българска страна е било отправено устно искане руските институции да отзоват своя служител в рамките на 72 часа.
Вчера от прокуратурата съобщиха за разследване след сигнал на ДАНС, при което е установено, че в продължение на близо година гражданин на Руската федерация е осъществявал разузнавателна дейност. Според съобщението на прокуратурата руският гражданин има статут на дипломат, акредитиран у нас - първи секретар в Посолството на Руската федерация в София. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники