Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Елена Поптодорова за шпионския скандал: Досега темата беше заобикаляна

Елена Поптодороваснимка: nova.bgЕлена Поптодорова

С изгонването на руския дипломат България показва, че е недвусмислен съюзник на НАТО и ЕС. Това заяви в ефира на NOVA бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

Шпионският скандал изглежда като такъв в очите на българите нашите, защото досега темата е била предпазливо заобикаляна. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” Елена Поптодорова, която е и вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор.

„Може би най-сетне тази „срамежливост” да се говори по тази тема е преодоляна и ще можем да обсъждаме един проблем, който не е само в България”, коментира Елена Поптодорова.

По думите й уличеният в шпионаж руски дипломат е могъл да придобие информация за всички теми, решения и договорености за членството на България в НАТО. Той е бил от военното разузнаване, което означава, че се е вълнувал от военните измерения, допълни Поптодорова. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники