Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: Новата идея за болничните няма да влиза в Народното събрание

Бойко Борисов: Новата идея за болничните няма да влиза в Народното събрание

Предложението първият ден от болничните да не се плаща на работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Това обяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше обхода на АМ "Хемус" край Габрово.

Предложението дойде след заседание на Коалиционния съвет миналата седмица с мотива, че така ще се пресекат злоупотребите.

Синдикатите обявихa, че стягат редиците за протести и стачки, а учители плашат, че ще спрат да влизат в час.

"Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента. Със синдикатите, работодателите в Тристранката този проблем ще се гледа. Лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Това с фалшивите болнични не може да продължава. Демокрацията е хубаво нещо, но ние трябва да я подпомогнем. Не можем да оставим 2 милиона българи да работят максимално, а другите покрай тях да се измъкват", заяви Борисов.

Борисов изтъкна, че синдикатите са изразили задоволство от заложената за догодина минимална пенсия от 250 лв., която беше обявена заедно с идеята първият ден от болничните да е за сметка на работника.

"Икономиката върви добре, можем да си го позволим, това са над 270 млн. лв. на година", посочи премиерът. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.