Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Среща на министър Маринов с Н.Пр. Херо Мустафа, новоназначен посланик на САЩ в София

Среща на министър Маринов с Н.Пр. Херо Мустафа, новоназначен посланик на САЩ в София

На срещата, проведена на 19 ноември т.г., министърът на вътрешните работи Младен Маринов приветства г-жа Мустафа и отправи пожелания за успешен мандат. Изказа отлична оценка за съвместната работа с екипа на посолството, за двустранния обмен с правоприлагащите агенции на САЩ и за дългогодишното съдействие на американската страна по линия на обучението на полицейските структури. Подчерта ключовата важност на това партньорство, което има подкрепа на най-високо политическо ниво, и изрази волята на българската страна то да продължи и да бъде надграждано.

Посланик Мустафа на свой ред благодари за топлия прием, сподели отличните си впечатления от България и изцяло подкрепи оценката за сътрудничеството по линия на сигурността. Очерта приоритетите си на работа, между които засилване на икономическото и военното партньорство, енергийна сигурност, борба с корупцията, върховенството на закона. Подчерта, че се очаква сътрудничеството с България да бъде издигнато на стратегическо ниво.

Двете страни обмениха също виждания за сътрудничество по линия на киберсигурността и противодействието на киберпрестъпленията, както и в други области от взаимен интерес. Обсъдиха възможностите за съвместни инициативи с държавите от Западните Балкани, като споделиха оценката си за ключовото значение на въпросите на сигурността в региона.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови