Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Горанов: България трябва да е нащрек, когато Русия и Турция действат заедно

Владислав ГорановВладислав Горанов

„България винаги трябва да е нащрек, когато Русия и Турция започнат да действат заедно. Винаги сме били надежден и предвидим партньор на Балканите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” финансовият министър Владислав Горанов.

На въпрос дали е възможно партньорите ни да не смятат Турция за надежден натовски партньор и да искат да се изнесат към Варна, Горанов отговори: „Те не са възхитени от това че натовска Турция купува модерни, опасни ракетни установки - това е най-меката позиция, която съм чувал от американска страна", каза Горанов.

В студиото на предаването той обясни какво ще представлява кординационият център във Варна.

„Координационният логистичен център ще ръководи всички учения, които се провеждат под натовски флаг. Там ще има комуникационна техника и оборудване, свързано с планирането и провеждането на ученията в Черно море. И сега има военни обекти на територията на Варна, става въпрос само за логистика”, поясни Горанов.

Финансовият министър бе част от делегацията, водена от премиера Бойко Борисов в САЩ за среща с американския президент Доналд Тръмп. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники