Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Борисов: Доналд Тръмп може да остане в сърцата българите за много години, ако помогне за отпадането на визовия режим

Премиерът Борисов: Доналд Тръмп може да остане в сърцата българите за много години, ако помогне за отпадането на визовия режим

„Убеден съм, че американските визи ще паднат. Премахването на визовия режим с Канада е ярък пример, че не създаваме никакви проблеми. Президентът Доналд Тръмп може да остане в сърцата на българите за много години, ако направи този жест. Той ми обеща да работи активно по темата и точно затова очаквам фокусът на следващата ни среща да падне именно върхи визите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български медии във Вашингтон след срещата си с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Пред медиите във Вашингтон премиерът заяви, че по време на срещата с американския президент е направил необходимото и максимално е успял да защити интересите на България в енергийната сфера.

Българският министър-председател добави, че със сигурност вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще дойде у нас. „Мисля, че и президентът Тръмп ще дойде в България. Защото ние се очертаваме не само като най-стабилна, не само най-балансирана страна между всичките ни съседи “, категоричен бе Бойко Борисов.

Премиерът акцентира, че стратегическият договор за сътрудничество между България и САЩ означава еднакво добре да работим и в сферата на икономиката, индустрията, ИТ технологиите, образованието, културата, отбраната, свободата на медиите, върховенството на закона.

По време на срещата си с Тръмп българският премиер му е подарил карта за почетен член на Българската голф асоциация. „Той остана впечатлен от нашите голф игрища“, сподели още министър-председателят Бойко Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники