Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Повечето българи са доволни от демокрацията в ЕС, но не и от тази в страната си

Повечето българи са доволни от демокрацията в ЕС, но не и от тази в страната си

Повишено ниво на удовлетвореност от начина, по който работи демокрацията в Европейския съюз показват резултатите от изследване на Евробарометър за Европейския парламент: 52% (+3 процентни пункта) от европейците споделят това чувство. На същото мнение са и 52% от анкетираните българи. Че са недоволни, казват 27% от българите, а 21% (най-високият в ЕС) дават отговор "не знам".

По-нисък е процентът на българите, казали, че са доволни от начина, по-който демокрацията работи в собствената им страна – 40 на сто. По-висок е процентът на недоволните – 55 на сто. Отговор "не знам" дават 5% от анкетираните. Най-недоволни от функционирането на демокрацията в страната им са гърците (67% недоволни), а на другия край на скалата са датчаните (93% - доволни; 7% - недоволни).

Петдесет и три процента от българите оценяват еврочленството на страната си като нещо добро, 9% като лошо, а като нито добро, нито лошо го определят 32%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники