Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Казахстан

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Казахстан

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Казахстан Мухтар Тлеуберди. Двамата разговаряха в Мадрид в рамките на 14-тото заседание на министрите на външните работи на Форума „Азия-Европа“ (АСЕМ).

“Срещата ни се провежда днес, когато Казахстан отбелязва националния си празник - Денят на независимостта. Приемете моите поздравления. Казахстан е традиционен партньор на България в Централна Азия. Приветстваме решението на вашето правителство да открие посолство в София”, каза Захариева.

“Днес нашият посланик в София връчи акредитивните си писма. С удоволствие ще посетя вашата страна догодина в отговор на вашата покана. Имаме девет проекта на двустранни споразумения, които може да подпишем в София”, каза министър Тлеуберди.

Захариева представи възможностите за сътрудничество между бизнеса на двете държави. Тя покани министъра на икономиката на Казахстан да посети заедно с бизнесделегация София за следващото заседание на съвместната междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

По данни на българската страна, двустранният стокообмен през 2018 г. е за близо 35 млн. щатски долара и бележи спад с 19% в сравнение с 2017 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники