Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

МВР вади на пътя всички служби за голямото пътуване по празниците

МВР вади на пътя всички служби за голямото пътуване по празницитеснимка: dnevnik.bg

Всички служби на МВР ще бъдат ангажирани с контрол на правилата за движение по пътищата преди, по време и след предстоящите коледни и новогодишни празници. Това се разбра днес на пресконференция в дирекция на полицията.

Освен от Пътна полиция, която ще използва и цивилни коли, спазването на пътните правила ще контролират и служители на жандармерията и Охранителна полиция. Основно ще се следи за агресивно каране, шофиране в аварийните лентите, неправилни маневри и превишена скорост.

Общо около 3600 полицаи ще се по пътищата, като най-сериозно присъствие ще има в петък (20 декември), понеделник (23 декември), следващия петък (27 декември) и на 1 януари.

Мобилизирани са всички устройства за контрол на скоростта, които са общо 205. Сред тях има 22 стационарни радара, 32 камери триноги и 148 мобилни станции в полицейските автомобили.

От Пътна полиция посочиха, че през миналата година между 21 декември и 1 януари са издадени 12 400 фиша за различни нарушения, 14 хил. фиша за превишена скорост, 4670 акта и са отнети 270 книжки за алкохол или наркотици. На 134 автомобила са прекратени регистрациите, защото са били шофирали от пияни или дрогирани лица.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че традиционната забрани за движение на товарни автомобили с тегло над 12 тона по магистралите и по-натоварените пътища (виж картата) ще е в сила утре от 16 до 20 часа, в събота от 8 до 11 часа, на 23 декември от 16 до 20 часа и на 26 декември от 14 до 20 часа.

От Гранична полиция очакват най-сериозен трафик да има по границата с Гърция и в тази връзка призоваха да не се използва само най-популярният пункт към тази страна – Кулата, но и останалите Илинден, Маказа и Капитан Петко воевода. Информация за натоварването на граничните пунктове ще има на интернет страницата на МВР, като на всеки два часа тя ще се актуализира. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.