Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Една трета от българите очакват 2020 да е по-добра година

Една трета от българите очакват 2020 да е по-добра година

В края на 2019 г. 32% от българите очакват 2020 г. да е по-добра от 2019 г. Други 22% очакват тя да е по-лоша, а 34 на сто - същата. 12% не могат да отговорят. Това показва глобалният индекс на надеждата и отчаянието - световната анкета "В края на годината" на Асоциация "Галъп интернешънъл".

Данните за България показват увеличение на оптимистите през тази година. За сравнение, през 2019 г. те бяха по-малко от песимистите. Според "Галъп" вероятното обяснение е "известната икономическа стабилизация и политическа предвидимост".

В България оптимизмът за непосредственото бъдеще е по-висок спрямо предходни години, но независимо от това остава много слабо усещането за лично щастие.

На фона на останалия свят България е близо до средните стойности на оптимизъм, с дял на оптимистите, по-висок с 10 пункта от дела на песимистите. Българите се оказват по-големи оптимисти от средния гражданин на Европейския съюз, но по отношение на личното щастие страната е в дъното на класацията.

В края на 2019 г. 45% от българите декларират, че са щастливи или много щастливи, а 10% са нещастни или много нещастни. 40% са в "средата" между щастие и нещастие, а останалите не могат да определят.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники