Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

С български паспорт пътуваме без виза в 171 страни по света

С български паспорт пътуваме без виза в 171 страни по света

Българският паспорт продължава да бъде един от най-привлекателните в света. С него могат да бъдат посетени без виза 171 държави по света. Това ни нарежда на 18 място в глобалната класация на швейцарската фирма Henley & Partners за 2020 г., предаде репортер на БГНЕС.

Рейтингът е изготвен в съответствие с броя на дестинациите, до които притежателите на съответните паспорти имат безвизов достъп.

Класацията се оглавява от Япония, чиито граждани могат да посетят безпрепятствено 191 държави. На второ място е Сингапур – 190 държави, а третото място е отредено на Германия и Южна Корея, чиито граждани могат да посещават безвизово 189 държави.

България дели 18-тото място с Обединените арабски емирства. Преди нас от балканските страни са само Румъния, която е 17-та и чийто паспорт позволява да се посетят с една държава повече – 172, и Гърция – 8 място със 184 страни.

Класацията се основава на ексклузивна информация на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), която поддържа най-голямата и най-точна база данни за пътуванията. Тя е актуализирана с текущи проучвания на изследователския отдел на Henley & Partners. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.