Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Утвърден е протокол във връзка със споразумението между ЕС и Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица

Утвърден е протокол във връзка със споразумението между ЕС и Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица

Министерският съвет утвърди Протокола между правителството на Република България и правителството на Република Армения за прилагане на споразумението между Европейския съюз и Република Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица, подписан на 28 октомври 2019 г. в Ереван.

В Протокола са определени компетентните органи за неговото прилагане, както и граничните контролно-пропускателни пунктове за изпълнение на обратното приемане и транзитното преминаване. Регламентирани са начините и средствата за подаване на молбите и отговорите за обратно приемане, както и процедурата за провеждане на интервю на собствени граждани. Посочен е начинът за предаване на лицето, подлежащо на обратно приемане и как се процедира в случай на обратно приемане при грешка. Разписани са и условията за ескортиране на лицето, подлежащо на обратно приемане или предаване, както и езика за комуникация между Договарящите страни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.