Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентарните сили обявиха намеренията си за новия политически сезон

Парламентарните сили обявиха намеренията си за новия политически сезонснимка: bnr.bg

В началото на новата пленарна сесия основните парламентарни групи излязоха с политически декларации за приоритетите си през 2020 г.

От ГЕРБ предупредиха, че вътрешните и международни напрежения в началото на тази година налагат да се проявява воля за единство и диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция. Основната управляваща партия се ангdжира да работи за превръщане на водната криза в Перник във възможност за промени, както и да работи за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че новата сесия на парламента започва с криза, при която се извършва девета смяна на министър от това правителство, а половин милион българи са застрашени от режим на водоснабдяването. Като обвини управляващите, че за последните 10 години са работили за чужди интереси, а корупцията вече е залегнала в законите, лидерът на БСП призова опозиционните сили в парламента и граждански сдружения да се обединят около идеята за смяна на сегашното управление.

Според ДПС острите проблеми в страната трябва да бъдат решени в много кратък срок и преди да е настъпила парламентарната криза. Движението смята, че основните проблеми във водния сектор и здравеопазването са били очаквани, защото тези сектори са нереформирани.

От групата на коалицията "Обединени патриоти" заявиха, че водната криза в Перник е наистина тежък проблем, но най-важната тема днес е дали българската нация е единна или се превръща в сбор от мразещи се хора в резултат от умишленото окалване и принизяване на институциите. "Обединени патриоти" не възнамерява да напуска управлението, за да не влезе в него ДПС и ще продължи да брани национални интерес, увериха още от коалицията. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.