Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Красимир Вълчев: Нарастват учениците, чийто майчин език не е българският

Красимир Вълчев: Нарастват учениците, чийто майчин език не е българският

Имаме промяна на структурата на учениците. Имаме нарастване на учениците, чийто майчин език не е български, каза по време на петъчния парламентарен контрол министъра на образованието Красимир Вълчев.

Той отбеляза, че образователната ни система не е понижила успехите си през годините и се справя по същия начин при по-трудни условия. Увеличават се и изискванията като компетенстности пред децата. Злагаме повече хоризонтални умения, добави министър Вълчев.

Образованието трябва да има известен елемент на принуда, но то не може да стане без това да се провокира интересът на децата. Най-важното поколение на днешните деца е да се научат да се учат, подчерта образователният министър.

Той обясни, че по много от предметите в училище има излишна фактология и добави, че по математика трябва да се облекчат учебните програми. По литература е по друг начин, защото тя сформира националното самосъзнание, каза Вълчев от трибуната в НС. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники