Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Партньорството в иновациите и добрите практики в управлението на водните ресурси обсъдиха президентите Румен Радев и Реувен Ривлин

Партньорството в иновациите и добрите практики в управлението на водните ресурси обсъдиха президентите Румен Радев и Реувен Ривлин

Двустранното партньорство в иновациите, сигурността и добрите практики в управлението на водните ресурси обсъдиха президентите Румен Радев и Реувен Ривлин, които проведоха среща в Йерусалим. Българският президент е на посещение в Държавата Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

Двамата държавни глави отбелязаха отличните двустранни отношения между България и Израел, както и високия потенциал на партньорството в областта на иновациите, високите технологии и икономиката.

Перспективите за развитие на Близкоизточния мирен процес, необходимостта от укрепване на стабилността в региона на Близкия Изток, както и доброто двустранно сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тероризма, бяха сред акцентите на разговора.

Проблемите на България и водната криза в няколко български града също бяха обсъдени на срещата, като президентът Радев изрази интереса на страната ни към опита на Израел в използването и опазването на водните ресурси. Президентът Ривлин коментира постиженията на Израел в тази сфера и изрази готовност експерти от Израел да помогнат на България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники