Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел Исак Херцог

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел Исак Херцог

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел Исак Херцог. Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави, издигнато на ниво стратегическо партньорство в последните години.

Българският министър-председател бе категоричен, че взаимното доверие и отличното сътрудничество между България и Държавата Израел ще продължат да се развиват и в нови области от взаимен интерес.

Премиерът Петков подчерта голямото значение, което страната ни отдава отношенията си с Държавата Израел, които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

В контекста на разговора за задълбочаването на двустранното икономическо сътрудничество, акцент бе поставен върху енергетиката и възможностите за партньорство между двете държави. В рамките на разговора Петков отбеляза, че приоритет за българското правителство е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ е ключов елемент.

Сред останалите теми на разговора между българския министър-председател и израелския президент Исак Херцог бяха потенциалните възможности в сфери като туризъм, сигурност, инвестиции и иновации.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.