Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Симеонов: Шефът на външното разузнаване на Русия е поискал освобождаването на Божков

Симеонов: Шефът на външното разузнаване на Русия е поискал освобождаването на Божков

Имам информация, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е направил среща с вицепремиера на ОАЕ и шейх на Дубай Мохамед бин Рашид ал-Мактум (вторият, да не кажа първият човек в ОАЕ) и е поискал освобождаването на Васил Божков”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Това е изключително неприятно и опасно. До момента този човек е бил в арест, нямал е достъп до телефони, нито връзка с България”, каза още той.

Запитан дали е сигурно, че Божков е бил зад решетките, Симеонов отговори категорично: „Естествено! Сигурен съм. Той е в арест, без достъп до телефон и до други хора. Не мога да кажа откъде, но имам достоверна информация за това”.

„Според мен, след като става ясна тази информация, България няма никакъв друг ход, освен външното ни министерство да повика посланика Макаров и да го попита така ли е, а то че е така, е така. Публикувано е в медиите. Трябва да се поиска обяснение от руската страна на какво основание Москва, за пореден път, по такъв безобразен и нагъл начин, се намесва във вътрешните работи на България, опитвайки се да освободи човек с вече над 10 обвинения, включително за организирана престъпна група за убийство”, коментира Валери Симеонов. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники