Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Захариева се срещна с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси

Вицепремиерът Захариева се срещна с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър в рамките на 56-ата Мюнхенска конференция по сигурността.

Срещата бе поискана от САЩ за обсъждане на последващите действия в продължение на проведената на 7-8 януари първа сесия на Стратегическия диалог България-САЩ.

Захариева и Купър обсъдиха редица въпроси от двустранен интерес, както и актуални теми от международния дневен ред, сред които акцент бе поставен върху ситуацията в Западните Балкани.

Вицепремиерът Захариева подчерта, че включването на България в програмата за безвизови пътувания на САЩ ще засили търговско икономическото сътрудничество, привличането на инвестиции и контактите между гражданите на двете държави.

Визовият режим за САЩ не съответства на отличните отношения между двете страни, заяви Захариева.

Двамата събеседници обсъдиха приоритетите и насоките на работа в развитието на двустранното сътрудничество в отбраната, както и съвместна работа в киберсигурността.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники