Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Връчване на копия от акредитивните писма от извънредния и пълномощен посланик на България в Казахстан Боян Хаджиев

Връчване на копия от акредитивните писма от извънредния и пълномощен посланик на България в Казахстан Боян Хаджиев

На 19 февруари новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Казахстан Боян Хаджиев бе приет от заместник-министъра на външните работи Маргулан Баймухан, на когото връчи копия от акредитивните си писма.

В рамките на последвалия разговор заместник-министър Баймухан и посланик Хаджиев обсъдиха актуални въпроси от дневния ред на традиционно добрите българо-казахстански отношения и перспективните направления за развитие на двустранните търговско-икономически връзки. Основен акцент бе поставен върху очакваната и от двете страни официална визита на президента на Република България Румен Радев в Казахстан през месец април 2020 г., както и върху провеждането през месец март на Петото заседание на Българо-казахстанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество (МПК) в гр. София.

Двамата дипломати се обединиха около виждането за осъвременяване на двустранната договорно-правна база, което би могло да се разгърне по време на предстоящото заседание на МПК и на последващата визита на българския държавен глава в Казахстан.

Заместник-министър Баймухан отбеляза, че казахстанската страна ще оказва пълно съдействие на посланик Хаджиев по всички двустранни въпроси и изрази надежда, че със съвместни усилия ще бъде разширявано и задълбочавано двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес.

От своя страна посланик Хаджиев увери домакина в значимостта, която българското държавно ръководство отдава на устойчивото надграждане на отношенията между двете страни и на възможностите за пълно разгръщане на съществуващия между България и Казахстан потенциал.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови