Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Партньорството на България и Япония дава възможност да се развиваме ускорено като държава на високите технологии и науката

Румен Радев: Партньорството на България и Япония дава възможност да се развиваме ускорено като държава на високите технологии и науката

Между България и Япония има силни духовни връзки и те намират своите устои именно в задълбочаването на отношенията в образованието, науката и културата. Така България има възможността да се развива ускорено като държава на високите технологии и науката. Това заяви държавният глава Румен Радев, който на церемония днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 награди с почетния знак на президента д-р Макио Такемура, ректор на университета „Тойо“ в Япония. Президентът посочи, че отличието е израз на признателност за приноса на д-р Такемура в обогатяването и укрепването на двустранните отношения между България и Япония в областта на образованието, науката, културата.

Румен Радев припомни посещението си в университета „Тойо през октомври м.г. По думите му най-ценна е била възможността да разговаря с младите хора на Япония, „да споделим визията си за нашето общо бъдеще, а също така с огромно удовлетворение да видя, че нашите български студенти и преподаватели са добре приети и ценени в Япония“.

„Ние ще продължим да поддържаме и насърчаваме както нашите студенти и преподаватели в Япония, така и японските студенти в България“, посочи още президентът Радев на церемонията.

Д-р Макио Такемура изказа своята дълбока признателност за отличието и благодари за подкрепата и топлото отношение към университета „Тойо“. Постепенно но сигурно се изгражда тясна връзка между висшето образование в България, в лицето на Софийски университет и нашия университет, заяви ректорът на японския университет и допълни, че заедно вече се постигат успешни резултати в обмена на студенти.

След церемонията президентът, ректорът на университета „Тойо“ и останалите гости проведоха среща на „Дондуков“ 2, на която бяха обсъдени перспективите за последващо разширяване на партньорството между България и Япония в областта на образованието и инвестициите. Откроена беше ролята на сътрудничеството в образованието и обмяната на опит, като стабилна основа за бъдещи общи българо-японски проекти.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.