Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Първа жертва на коронавируса у нас

Първа жертва на коронавируса у нас

Днес в 15:42 ч. е починала 66-годишната жена с положителна проба за COVID-19, която беше хоспитализирана в „Пирогов“, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

Жената е постъпила в лечебното заведение с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ.

В неделя в „Пирогов“ постъпва нейният съпруг – 74-годишен с предходно хронично белодробно заболяване във фаза на обостряне.

Мъжът също е дал положителна проба за COVID-19. Лекарите продължават да се борят за живота му.

62-годишна жена, наша колежка, която не е контактувала в България с нито един пациент последните дни, е 7-я потвърден случай на коронавирус у нас. Всъщност на 22-ри февруари е бил последният й контакт с пациенти. Това съобщи д-р Венцислав Мутафчийски на брифинг.

Мутафчийски потвърди за първия смъртен случай - 66-годишната жена, лежала в "Пирогов". А мъжът не е бил в други отделения, дошъл е на собствен ход. Той е с хронични белодробни заболявания, редовен пациент.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.