Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проф. Мутафчийски: 31 заразени у нас, 145 хиляди – по света

Проф. Мутафчийски: 31 заразени у нас, 145 хиляди – по светаснимка: bgnesagency.com

Няма нов случай на регистриран с коронавирус. В България има 31 болни от опасното заболяване. Това заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб и на ВМА, предаде репортер на БГНЕС.

Проф. Мутафчийски заяви, че вчера са регистрирани 8 нови случая в страната.

“Проведени са всички дезинфекциозни мероприятия с карантиране на другите болни и персонал. Разположена е полиция на входа на “, добави проф. Мутафчийски.

Проф. Мутафчийски заяви, че мерките, които са въведени до 29 март, вече дават резултат. Четирима шофьори на ТИР-ове са арестувани за нарушаване на карантината.
Всички, които се връщат от Испания, ще остават под карантина. Най-вероятно предстои да се включат и Германия и Франция, но още не е взето решение.

Във връзка с динамичното развитие на ситуацията по света с COVID-19, вчера МВнР промени индекса на риск при пътуване до 13 държави. Индия е ниво 4, Иран е ниво 5, Република Корея –4, Испания –4. Франция –3, Германия – 3, Япония – 3, Швейцария –2, Норвегия –2, Дания –2, Швеция –2, Нидерландия –2, САЩ –2.

Общо в световен мащаб заразените са 145 хиляди, смъртните случаи са 5436, а оздравелите са 72 хиляди. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники