Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Гешев настоя за радикални мерки и ограничения в София

Гешев настоя за радикални мерки и ограничения в Софияснимка: dnevnik.bg

Главният прокурор Иван Гешев подкрепи призива на софийските лекари и поиска радикални мерки в София - достъпът до града да бъде ограничен, а на хората да бъде забранено да излизат от домовете си.

"Абсолютно ги подкрепям. В последните дни ми се обаждат лекари от цялата страна, цялото съсловие е за радикални мерки. Те са от компетентността на Народното събрание и Министерския съвет", коментира Гешев и потвърди позицията си за по-строги ограничителни мерки, която изрази още във вторник по време на обсъждането в правната комисия в парламента.

Той не пожела да коментира в детайли призива да се ограничи достъпът от и до столицата, но отново настоя за радикални мерки, "каквито иска лекарското съсловие".

Гешев призова политиците да не се занимават с "дребно политиканстване", а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те са на първа линия, и обобщи: "Когато сме болни, отиваме на лекар, а не при политик."

Главният прокурор смята, че сега е моментът политиците да покажат отговорността към хората, които са ги избрали, и да защитят както тях, така и семействата си.

Според началника на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски засега не се налагат по-строги мерки и няма нужда София да бъде затворена изцяло под карантина. По думите му щабът има готовност да предложи такива мерки при промяна на ситуацията, ако се увеличи броят на заразените в града. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники