Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Четиридесети български военен контингент се включи в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“

Четиридесети български военен контингент се включи в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“

Тържествен ритуал по изпращането на 40-ия контингент от Въоръжените сили на Република България за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан се проведе на летище Пловдив. В него участваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

„Отчитам като успех осъществяването на ротацията по план, тъй като успяхме да опазим контингента здрав в тази сложна епидемиологична обстановка“, отбеляза в изказването си вицеадмирал Емил Ефтимов. Той обяви, че в началото на епидемията е извършен анализ както в Българската армия, така и по линия на командната структура на НАТО и в съответните органи, отговорни за мисията. „Военнослужещите бяха отделени във военно-почивната база в с. Рибарица и прекараха 14 дни в строга карантина“, припомни вицеадмирал Ефтимов и поясни, че благодарение на предприетите мерки за опазване на здравето и за недопускане на потенциално разпространение на COVID-19, контингентът заминава в пълен състав и в добро здраве след преминаване на съответните тестове. Заместник-началникът на отбраната бе категоричен, че към момента обстановката в Афганистан по отношение на разпространението на коронавируса е спокойна, но контингентът е снабден с необходимите предпазни средства. Мерки се вземат и от командването на мисията на НАТО „Решителна подкрепа“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники