Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Херо Мустафа пред Бойко Борисов: САЩ и България стоят рамо до рамо

Херо Мустафа пред Бойко Борисов: САЩ и България стоят рамо до рамо

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Друг акцент на срещата бяха инициативите, които посолството на САЩ подкрепя в помощ на България по време на извънредното положение. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза българският премиер.

„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Министър-председателят Борисов и посланик Мустафа продължиха също така дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники