Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Херо Мустафа: Българските медици и доброволци показват забележителна сила

Херо Мустафа: Българските медици и доброволци показват забележителна силаснимка: bgnesagency.com

Фонд “Обединени срещу COVID-19” ще разпредели над 800 000 лева за борба с кризата към местни болници, читалища, граждански организации и социални предприятия в цялата страна. По този повод американският посланик Херо Мустафа заяви, че българските медицински специалисти и доброволци от различни общности показват забележителна сила и устойчивост в този труден период.

Инициативата „Обединени срещу COVID-19“ има за цел да предостави на тези герои необходимата подкрепа, заяви посланик Мустафа и отбеляза, че посолството на САЩ с гордост си партнира с Фондация „Америка за България“, Американската търговска камара и Българския дарителски форум в тази инициатива.

Фондът, в който вече дарения са направили 21 компании, фондации и физически лица, е създаден за подкрепа на местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. За средства от „Обединени срещу COVID-19“ могат да кандидатстват лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България. Фондът ще финансира инициативи в подкрепа на засегнати от кризата уязвими групи хора – медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники