Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: В условията на криза държавата да улеснява запазването на работни места, а не хората да търсят помощи

Румен Радев: В условията на криза държавата да улеснява запазването на работни места, а не хората да търсят помощи

В условия на тежка икономическа и финансова криза от ключово значение за нейното преодоляване са предприятията, в които производството продължава и се запазват работни места. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като посети край град Трявна предприятие, специализирано в производството на отбранителна продукция. Държавният глава посочи, че при ограничен износ и загуба на пазари за страната, институциите трябва да ускорят административните процедури за предприятията, които продължават работата си, имат клиенти и сключени договори и очакват съответните разрешителни за износ.

„Не деля българите на работещи в частния и в държавния сектор“, подчерта президентът Радев в отговор на въпрос, че посетеното дружество, в което са заети 630 души, е частно. „Съдбата на българските работници е от значение. Важно е тези хора да могат да получават заплати за реално изработения си труд и в кризата да помагат на държавата с данъчни постъпления, а не да висят на врата ѝ за помощи“, допълни Румен Радев.

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина“, заяви още Румен Радев, запитан за мерките, предприети срещу коронавируса. Заедно със здравните мерки обаче са необходими и адекватни социално-икономически, които да са навременни, достъпни и безвъзмездни.

Държавният глава призова в кризата апелът на властите да е насочен към разума и отговорността на българите, а не да се насажда страх и паника. „Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва“, коментира Румен Радев. По думите му, ако нещо може да компроментира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се внушава напоследък, а липсата на убедителни и навременни социални и икономически мерки, което води до обезверяване на хората.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.