Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Израел е не само стратегически партньор, но преди всичко приятел на България

Борисов: Израел е не само стратегически партньор, но преди всичко приятел на България

„Израел е не само стратегически партньор, но преди всичко приятел на България. Очаквам с нетърпение възстановяването на нормалния ритъм на живот в нашите две страни, което ще даде още повече възможности за разширяване и надграждане на досегашните ни добри отношения“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

В хода на разговора министър-председателят Борисов даде висока оценка на резултатите от борбата с COVID-19, постигнати в Държавата Израел чрез успешни мерки и практики, станали впоследствие пример и за останалите страни.

„Благодаря ви за доброто сътрудничество по време на пандемията! Искаме то не само да продължи, но да се разшири и задълбочи“, обърна се премиерът Бойко Борисов към израелския си колега.

Друг фокус в телефонния разговор бяха двустранните икономически отношения, които се развиват с устойчиви темпове, но все още не са достигнали своя потенциал. „С преодоляването на последиците от кризата сътрудничеството ни може да става все по-активно като работим за реализацията на съвместни бизнес, енергийни, иновационни, фармацевтични и културни проекти“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. В тази връзка бе подчертано, че тази година се навършват 30 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.