Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Смъртността по пътищата в България е сред най-високите в ЕС

Смъртността по пътищата в България е сред най-високите в ЕСснимка: clubz.bg

В Румъния и България се отчита най-високата смъртност на пътя в ЕС за миналата година - съответно 96 на един милион и 89 на милион души население. Това показват данни, представени днес от Европейската комисия.

Средно в ЕС на един милион граждани по пътищата загиват 51 души, сочат данните.

За нашата страна се отчита намаление на смъртността по пътищата с 19 на сто от 2010 до 2019 г., при средно 23 на сто в ЕС.

От 2010 до 2018 г. в нашата страна се наблюдава трайно понижение на загиналите по пътищата - от 105 на милион в началото, до 87 на милион преди две години. Увеличение с три на сто се отчита от 2018 до 2019 година, предаде БТА.

Най-рядко по пътищата в ЕС миналата година са загивали хора в Швеция (22 на милион население) и Ирландия (29 на милион население).

Миналата година по европейските пътища живота си са загубили близо 7000 души, а 120 000 са били тежко ранени.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.