Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството одобри финансова помощ за бежанците в Турция

Правителството одобри финансова помощ за бежанците в Турцияснимка: news.bg

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г. в размер на 1 835 789 лева за плащания към Механизма на ЕС за бежанците в Турция. Средствата ще бъдат изплатени на две вноски.

Общият размер на средствата на ЕС по Механизма за периода 2016-2023 г. е 6 млрд. евро. Българският принос е 9 075 527 евро за целия период, или 0,15 % от общата сума.

България ще внесе 75 000 евро в Регионалния доверителен фонд на ЕС за Сирия. Това реши правителството днес. Разходите в размер на 75 000 евро (146 687 лева) се осигуряват в рамките на одобрените със Закона за държавния бюджет средства за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.